trustpilot
Uitstekend 58 beoordelingen
Uitstekend uit 58 beoordelingen

Ook in 2024 geld verdienen met zonnepanelen?

Geheel vrijblijvend en kosteloos!
Enphase logo
Sunpower logo
Jinko logo
Longi logo
JA Solar logo

Zonnepanelen

Steeds meer huishoudens stappen over op zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je tot wel meer dan € 1.250 per jaar besparen op jouw energierekening.

Niet alleen een dak op het zuiden is geschikt voor zonnepanelen. Met de huidige energieprijzen is ieder dak geschikt.

Wat zeggen onze
klanten

NBI Duurzaam scoort gemiddeld een
NBI Monteur

De voordelen van zonnepanelen

Wil jij bijdragen aan een groenere planeet én geld besparen? Zonnepanelen zijn snel geïnstalleerd en vergen weinig onderhoud door de jaren heen. Bekijk hier alle voordelen.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

Wij streven ernaar om altijd zo persoonlijk
mogelijk contact te hebben met onze
klanten. Van onze klanten­service tot aan onze monteurs!
NBI Duurzaam zonnepanelen

Vakmanschap

Al onze monteurs zijn ware specialisten en beschikken over de benodigde certificeringen en diploma’s.

Wij kiezen voor duurzaam

Duurzaam

NBI Duurzaam kiest voor een groenere planeet. Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld? Start dan met verduurzamen!

Doe nu de gratis dakscan!

Vul onderstaand formulier in en ontvang geheel vrijblijvend een offerte op maat!
 Wij proberen altijd binnen 24 uur een voorstel toe te sturen.
trustpilot
Uitstekend 58 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Met zonnepanelen van NBI Duurzaam kun je jaarlijks gemiddeld € 1.250 besparen. Dankzij deskundig maatwerk zorgen we dat je optimaal profiteert van jouw dakruimte. Met meer dan 1.000 succesvolle installaties in onze portfolio hebben we alle expertise in huis om dit mogelijk te maken. Zo kun je met een gerust hart zonnepanelen aanschaffen en meteen starten met besparen.

Bij NBI Duurzaam krijg je gegarandeerd de meest gunstige aanbieding, voortdurend real-time overzicht via de NBI Duurzaam app en persoonlijke service. Geen lange wachtrijen of chatbots; je kunt ons eenvoudig bereiken via onze klantenservice.

Om inzicht te krijgen in de kosten van een zonnepaneleninstallatie, stellen we graag kosteloos en vrijblijvend een plan voor je op. We bepalen op afstand welke én het aantal panelen dat bij jouw situatie past, kiezen de meest geschikte omvormer uit en berekenen de verwachte energieopbrengst. Op deze manier krijg je een helder beeld van je investering en het verwachte rendement. We hanteren een all-inclusive prijsstelling, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De begrippen ’terugleveren’ en ‘salderen’ worden vaak als synoniemen gebruikt, maar ze hebben eigenlijk verschillende betekenissen. Als je zonne-energie produceert die je niet onmiddellijk in je eigen woning verbruikt, dan lever je deze energie terug aan het elektriciteitsnet; dit noemen we teruglevering. Het fenomeen salderen houdt in dat de aan het elektriciteitsnet teruggeleverde stroom verrekend wordt met de zelf verbruikte stroom.

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren:

  1. Energiebehoefte: Hoeveel elektriciteit gebruik je jaarlijks? Dit is meestal het startpunt voor het berekenen van het benodigde aantal zonnepanelen.
  2. Efficiëntie: Niet alle zonnepanelen zijn even efficiënt. Sommige panelen kunnen meer elektriciteit opwekken dan andere.
  3. Dakruimte: De ruimte op je dak bepaalt hoeveel zonnepanelen je maximaal kunt plaatsen. Tegelijkertijd moet je rekening houden met schaduwval.
  4. Budget: Hoeveel geld wil en kun je investeren in zonnepanelen
  5. Toekomstige energiebehoefte: Ben je van plan om in de toekomst een elektrische auto aan te schaffen of andere apparatuur die veel stroom verbruikt? Dan is het misschien verstandig om daarop voor te sorteren.
  6. Lokale wetgeving en subsidies: In sommige gebieden zijn er beperkingen of juist subsidies die het aantal zonnepanelen dat je mag en/of wilt plaatsen beïnvloedt.

Als algemene vuistregel geldt dat één zonnepaneel in Nederland met een gangbare efficiëntie van rond de 400 Watt ongeveer 300 tot 360 kWh per jaar opbrengt. Maar let op, dat is slechts een indicatie en de daadwerkelijke opbrengst kan variëren.

Om het exacte aantal zonnepanelen te bepalen, is het raadzaam om een gedetailleerde berekening te laten maken door een van onze adviseurs.

Doorgaans besparen zonnepaneeleigenaren ongeveer € 1.250 per jaar. Echter, iedere situatie is uniek en de potentiële opbrengsten variëren dan ook. Factoren, zoals het aantal zonuren, de hoek van je dak en de omgevingstemperatuur, beïnvloeden hoe efficiënt je zonnepanelen werken.
Wil je weten hoeveel energie zonnepanelen in jouw situatie op kunnen brengen? Onze adviseurs staan klaar om een persoonlijke schatting van jouw verwachte opbrengst te maken.