Warmte­pompen

Een warmtepomp kan jouw gehele woning verwarmen én draagt bij aan een duurzame toekomst. Over het algemeen luidt de gouden regel: hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe hoger het rendement van de warmtepompen. Daarom kun je er voor kiezen om de woning eerst ‘warmtepomp-klaar’ te maken door deze optimaal te isoleren. Denk daarbij aan muur- en vloerisolatie en dubbel glas. Over het algemeen zijn de woningen die na het jaar 2000 zijn gebouwd, zeer geschikt voor een warmtepomp.

En hoewel een warmtepomp ook rendabel is zonder zonnepanelen, is de combinatie van beide een echte toverformule. Een warmtepomp maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas. Je kunt je dus voorstellen deze combinatie duurzaam én kostenbesparend is!
In warme zomermaanden kan een warmtepomp daarnaast ook als verkoeler dienen. De pomp onttrekt de warme lucht uit het huis en stuurt deze vervolgens naar buiten.

Ben jij benieuwd of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag de gratis offerte aan. Ben jij toch liever op zoek naar zonnepanelen of een airconditioning bekijk deze dan op de desbetreffende pagina’s.

warmtepomp NBI Duurzaam

WETEN WAT JIJ
KUNT BESPAREN?

De duurzame vervanger van de Cv-ketel is de warmtepomp. Dit systeem haalt warmte-energie uit de lucht, het water of de aardbodem. Een belangrijke investering voor de toekomst, want de gasketel zorgt nog in maar liefst 85% van de Nederlandse huishoudens voor verwarming!

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

– Een warmtepomp produceert tot wel 5x meer energie dan ze verbruikt
– Kan óók als verkoeler dienen bij warmte
– Geen gaskosten en een lage(re) CO2-uitstoot